- 5 enginar
- 1 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 orta boy soğan
- 1 limon
- 1 orta boy portakal
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet kesme şeker
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Enginarların kılçıklı olan bölümleri temizlenir ve su içinde süt ile yarım saat bekletilir.
Havuç ve patatesler küçük küçük doğranır. Bezelye de eklenerek 1 litre suda çok az haşlanır ve garnitür haline getirilir. Haşladığımız iç malzemenin suyunu döküp,içine soğanları küçük küçük doğrarız ve enginarlar üstte kalacak şekilde tencereye diziyoruz. Enginarların iç kısmı aşağıya bakacak.Portakalımızı sıkıp üzerine dökeceğiz. Son olarak Limonları halka şeklinde kesip üstüne koyacağız.
Üstünü tam çıkmayacak şekilde sıcak suyumuzu ekleyelim.Kesme şeker,yağı ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Biraz soğuttuktan sonra,servis tabağına alalım, enginarların içini resimdeki gibi dolduralım ve servise hazır edelim. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz. 1 gün dolapta bekledikten sonra tadı daha da güzelleşiyor hanımlar :)
Biraz soğuttuktan sonra,servis tabağına alalım, enginarların içini resimdeki gibi dolduralım ve servise hazır edelim. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz. 1 gün dolapta bekledikten sonra tadı daha da güzelleşiyor hanımlar :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder