Malzemeler:
1 paket kelebek makarna
1 cam kavanoz konserve garnitür
500 gr. yoğurt. (küçük yoğurt kutuları)
2 yemek kaşığı mayonez
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Makarnayı tuz ekleyerek haşlayalım. Haşlarken içine bir damla yağ damlatalım. Haşladıktan sonra süzelim ve soğuk suyla yıkayalım. Soğuk suyla yıkamamız gerekiyor ki makarna hamur olmasın ve soğusun. Bir kapta yoğurt ve mayonezi çırpalım. İçine biraz tuz ve süzdüğümüz garnitürü ekleyelim ve karıştıralım. Son olarak makarnayı da içine döküp karıştıralım ve borcama dökelim. Makarnamız servise hazırdır.
Üzerinin süslemesi size kalmış hanımlar, Pul biber ve nane serperek üzerini süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder