Malzemeler:
Krem Şanti (sade)
2 su bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamına gelene kadar un )
Pudra şekeri
Yapılışı:
Bir kabın içine zeytin yağını ve krem şantiyi döküp karıştırıyoruz. Aldığı kadar unumuzu da ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar elimizle yoğurmaya devam ediyoruz. Resimdeki gibi ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp elimizle yuvarlak yapıyoruz. Yağlı pişirme kağıdını fırın tepsimize koyup üzerine top top yaptığımız kurabiyeleri yerleştiriyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 15 dakika pişiriyoruz. Hızlı pişen bir kurabiyedir. Derecesini çok yükseltmeyin. 160-170 derece sıcaklık yeterli olacaktır. Üzeri koyulaştıktan sonra fırından alabilirsiniz. Servis tabağına alalım ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökelim.
NOT: Bir kutu krem şantinin içinden 2 poşet çıkıyor. İkisini de kullanıyoruz. Her bir poşet için 1 su bardağı zeytinyağı koyuyoruz.Tek ölçekle de yapabilirsiniz. Küçük parçalara böldüğümüz için sayısı çok oluyor. Sıcak halinde pudra şekeri dökmeyin eriyor.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder