24 Ocak 2017 Salı

Zeytinyağlı Pırasa


Malzemeler:

5 dal pırasa
2 orta boy havuç
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım Türk kahvesi fincanında pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı (Göz kararı kullanılabilir)
Tuz
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Pırasaların üzerindeki ilk katmanı atarak yıkarız ve baklava dilimleri şeklinde doğarız. Soğanlarımızı ince ince doğrayalım ve zeytin yağı ile pembeleşene kadar kavuralım. Havucumuzu ve salçamızı koyarak kavurmaya devam edelim. Pırasalarımızı koymadan önce isteğe bağlı pul biberimizi ekleyelim. Pırasalarımızı ekleyelim ve kendi suyunda 10 dakika pişirelim. Daha sonra üzerine pirinç,tuz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ilave edelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.

Not: Piştikten sonra soğuması için bekletelim. Tabağımıza aldığımızda üzerine limon sıkıp servis edebiliriz. İsterseniz limonu dilim halinde de koyabilirsiniz. Bir parça maydanozla da tabağınıza renk katabilirsiniz. Zeytinyağlılar 1 gün bekledikten sonra daha da lezzetleniyor hanımlar bilginiz olsun :)
Salça koyduğumuz için ısıtarak yiyebilirsiniz tercih sizin.




Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder