20 Ocak 2017 Cuma

Ağlayan Pasta Tarifi


Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı soğuk süt

Üzeri İçin:

2 paket krem şanti (1 kutudan çıkan 2 poşeti de kullanıyoruz.) (2 su bardağı süt)
1 paket hazır çikolata sosu (1,5 su bardağı süt)

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. 4 yemek kaşığı süt,vanilya,kabartma touzunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Kakao ve unu ekleyerek topaklık kalmayacak şekilde çırkıp yağladığımız borcama döküyoruz. 170 derece önceden ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Kekimizi çok kurutmamamız lazım. Fırından aldığımız keki 10 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen kekimizin üzerine 1 su bardağı soğuk sütü yemek kaşığı ile eşit halde döküyoruz.
Kekimizi dinlenmeye bırakıp krem şantimizi hazırlayalım.
1 kutudan çıkan 2  ayrı krem şanti poşetini de kullanıyoruz. Her bir poşete 1 bardak süt kullanarak krem şantimizi mikserle çırpıyoruz ve soğuması için buzluğa atıyoruz.
Gelelim en üst tabakasına dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlamaya.
1 buçuk su bardağı süt ve çikolata sosunu tencerede pişiriyoruz. Sürekli karıştıralım ki dibine yapışmasın.Sosumuzda hazır olduğuna göre kekimizi alalım.
Kekimizin üzerine önce krem şantiyi eşit miktarda dağıtıyoruz sonra çikolata sosumuzu döküyoruz. 5 dakika dışarıda durduktan sonra buzdolabımızda 1 saat bekletiyoruz.
Kekimizi dilimleyip servis edebiliriz. Servis ederken üzerine fıstık ve fındık parçaçıkları serpe bilirsiniz.

Afiyet olsun hanımlar.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder