Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 çay kaşığı tuz
Pişirmek için sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kabın içine süt,su ve unu koyup hiç topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam elde ediyoruz.
Teflon tavamıza yağımızı koyup kızdıralım. Tavaya 1 kepçe krep hamurumuzu dökerek yayıyoruz. Her iki tarafını da çevirerek orta ateşte pişiriyoruz. Tarifimiz hazırdır hanımlar.
Tuz ekleyerek yaparsanız benim yaptığım gibi, içine peynir koyarak yiyebilirsiniz. Hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder