19 Ocak 2017 Perşembe

Sebzeli Çanak Patates


Malzemeler;

4 orta boy patates
2 tatlı kaşığı zeytin yağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 tutam ince kıyılmış maydonoz
2 ortaboy havuç


Yapılışı:

Haşladığımız patateslerin derin bir kap içerisinde sıcağı gitmeden sıvı yağımızı koyup,çatal yada patates ezme aparatı ile ezelim. Daha sonra tuzunu,baharatlarını, ve istediğiniz miktarda maydanozu ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp çanak şeklini elimizle verelim. Bir kasede sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım. Çanakların içine rendelenmiş havuçlarımızı sonra sarımsaklı yoğurtlarımızı koyalım. Üzerine de pul biber serpiştirerek yarım saat dolapta bekletip servise hazır ediyoruz. Bu tariften 16 tane çıkıyor. Afiyet olsun bayanlar :)

Not: Bu tarifi iki türlü denemiştim. İlki sizinle paylaştığım, diğeri ise havuç koyamadan direk çanağın içine sarımsaklı yoğurdu koyarak. Üzerine koyduğunuz pul biberi isterseniz yağda kavurup koyabilirsiniz. Yoğurdun içine mayonezde koyabilirsiniz fakat ben koymadım. Çocuklarımızda yiyeceği için yoğurtlu daha sağlıklı. Tuz ve baharat miktarlarınız kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Nane de üzerine atabilirsiniz. Misafir öncesi pratik hazırlanacak kolay bir tariftir.




Kolay gelsin hanımlar :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder