Malzemeler,
3 yufka
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Lor peynir
Maydanoz
Patates
Üzeri İçin;
Susam
Çörek otu
Yapılışı;
İlk olarak iç malzemelerimizi hazırlıyoruz.
Yumurta,yoğurt ve sıvı yağı bir kabın içinde çırpıyoruz. İçerisine biraz da su ilave ediyoruz.
Yufkalarımızı sararken arasına süreceğimiz karışımdır.
Bir kabın içine ince ince doğradığımız maydanoz ve peyniri karıştırıp hazırlıyoruz.
Bir kabın içine de haşladığımız patatesi ezip pul ve karabiberle karıştırıyoruz. (Baharat size kalmış.)
Yufkaları gül böreği saracak şekilde kesiyoruz. Sarma şekline getirdiğimiz yufkaya ilk olarak harcı koyuyoruz he her bölümünü ıslatıyoruz ve içine peyniri koyup, ilk olarak sigara böreği gibi sarıp sonra içine döndürüp gül böreği şeklini veriyoruz. Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt koyulmuş tepsiye diziyoruz ve üzerine sıvı karışımdan sürüp üzerine susam yada çörek otunu döküp 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder