12 Şubat 2018 Pazartesi

Limonlu Kek Tarifi

Malzemeler:

3 yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu (rende halinde)
3 yemek kaşığı limon suyu
2 buçuk su bardağı un

Yapılışı:
Yumurta ile toz şekerini derin bir kapta ,mikser yardımı ile çırpın.
Üzerine süt,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Limon kabuğu rendesini ve 3 yemek kaşığı limon suyunu da ilave edip karıştırıyoruz.

Hazırladığımız kek  hamurunu yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Çatal veya kürdan yardımı kontrol edebilirsiniz.
Piştikten sonra direk fırından çıkartmıyoruz kapağını açıp kendi sıcaklığında biraz bekletiyoruz.

İsteğe bağlı üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.

Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder